tiistai 24. elokuuta 2010

Pyörylät


Jäin koukkuun näiden pyörylöiden virkkaamiseen. Ajattelin kokeilla yhden kuluttaakseni Paris-lankojen jäännöksiä.


En vielä tiedä mitä näistä teen. Tuskin ainakaan sellaista tosi hienoa hametta, jollainen on Sanna Vatasen Jämälangasta-kirjassa. Se taitaa olla aika suuritöinen. Mutta ehkä laukun tai tyynynpäällisen. Näissä on juuri niitä värejä, joista tykkään nyt kovasti.


Huovutettuja pyörylöitä Huopanen-langasta.

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Toppi



Ei tullutkaan toista Nurgakea niin kuin olin suunnitellut tekeväni tästä Paris-langasta. Tulikin toppi. Kesäveskaa tehdessäni tuli mieleen, että tästä saattaisi tulla myös kiva toppi. Päätin kokeilla ja mielestäni tämä on ihan onnistunut. Eli kuvio on täsmälleen sama kuin tuossa laukussa.

On muuten aika karmeeta seistä itse kuvattavana. Ohjeistaa kuvaajaa ja yrittää löytää sopiva kuvakulma näkemättä sitä itse kameran läpi ja vielä koittaa olla ryhdikkäänä. Aika monta kuvaa jouduin nytkin hylkäämään.

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Synttärilahja


Ystäväni sai toivomansa huivin syntymäpäivälahjaksi. Lanka on Novitan Karuselli.

perjantai 13. elokuuta 2010

Mummon ajokämmekkäät



Mummoni (81 v.) kaiveli lankavarastojaan ja pyysi minua tekemään talveksi autolla-ajokämmekkäät. Ajaessa kun ranteet tuppaavat palelemaan. Langat ovat ties mitä vanhoja jämäkeria. Vaaleansininen lanka ei enää riittänyt peukaloihin, joten ne oli tehtävä eri värillä.

Tällaisten moniväristen neuleiden tekeminen muodostuu jossain vaiheessa aina hyvin tuskalliseksi. Lankoja risteilee siellä ja täällä ja kohta ne ovat aivan tuhannen solmussa. Tämä on ehkä tyhmä kysymys. Varmaankin tähän on jokin niksi olemassa, joka minunkin pitäisi tietää. Voisiko joku vinkata, miten niiden kaikkien lankojen kanssa pitäisi toimia, jotka eivät juuri sillä hetkellä ole käytössä ja jotka pyörivät vain mukana, etteivät ne meninisi sellaiseen sotkuun? Ei niitä aina viitsisi katkaistakaan. Sittenhän tulee taas paljon enemmän pääteltäviä langanpäitä.



Siitä onkin jo aikaa monta viikkoa, kun viimeksi tein lankahankintoja. No nyt olen taas käynyt ostoksilla. Ostin BC Garn Lucca-lankaa kuusi vyyhtiä, kolmea eri väriä. Värivaihtoehtoja oli paljon ja valinta olikin taas vaikea. Ostin myös pari palmikkopuikkoa. Tähän asti olen taiteillut palmikot sukkapuikolla, mutta nyt tuli tunne, että tarvitsen oikeat palmikkopuikot.

keskiviikko 4. elokuuta 2010

Kesäkoriste



Somistin lempilaukkuani. Kiinnitin oranssin puuhelmen virkkaamani kukan keskustaan ja hakaneulan takapuolelle. Näyttää ihan kivalta. Ehkäpä tätä voisi käyttää rintakorunakin jonkun yksivärisen puseron tai takin kanssa.