torstai 18. helmikuuta 2010

IrlantilaisvillapaitaOlin ystäväni kanssa Irlannissa noin kymmenen vuotta sitten. Ihastuin siellä kovasti upeisiin villapaitoihin, mutta en raaskinut ostaa sellaista. Päätin kutoa itse. Ryhdyin tuumasta toimeen ilman minkäänlaista ohjetta, omasta päästä soveltaen ja koska aikaisempaa kokemusta villapaidan neulomisesta ei juurikaan ollut, arvata saattaa, että pieleenhän se meni. Paidasta tuli aivan liian suuri. Se suorastaan lepatti päälläni. Pari kertaa sitä urheasti pidin, mutta koska se ei oikein edes mahtunut minkään takin alle, jäi se lopulta lojumaan käyttämättömänä kaapin perille.

Viime talvena kaivoin paidan taas esiin, purin ja neuloin uudelleen kaikki kappaleet paitsi etukappaleen. Vahingosta viisastuneena sovelsin lehdestä löytämääni samantyylisen villapaidan ohjetta. Nyt irlantilaispaitani on sopiva ja sitä voi käyttää. Tähän asti suuritöisin tekeleeni se on, joten se ansaitsee varmaankin tulla esitellyksi täällä. Lankana on Novitan 7 veljestä.

1 kommentti:

petra kirjoitti...

Heissan E!

Ehdinpäs heti samana päivänä kurkkimaan blogiisi!!! Jee, hienolta näyttää. Toivottavasti ehdit askartelemaan enemmän kuin minä. Nils vie melkein kaiken ajan, mutta eipä tuo mitään. Mummeleina sitten istutaan keinustuolissa mökillä kädet tutisten ja näprätään jotain, mitä ei ikinä ennen ehditty!! Hauskaa kevättä! -P