lauantai 31. maaliskuuta 2012

Tossut



Toivekoti ja puutarha -lehden numerosta 8/2011 löysin kivan tossujen ohjeen, jota oli heti pakko kokeilla. Helpot ja nopeat tehdä ja todella hyvä jämälankojen kulutuskohde. Neuloin yhdessä Novitan Nallea ja Polkua. Reuna on virkattu kaksinkertaisella Polulla. Seuraavat ovat jo työn alla.

Neule ja lakupussi odottaa. Mukavaa lauantai-iltaa myös teille!

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Väliaikatiedote

Eihän tämä kirjoneuleliivi niin paha olekaan kuin luulin. Tarkemmin ohjeeseen tutustuttuani selvisi, että kirjoneulekuviot tehdäänkin jälkeenpäin silmukoita jäljitellen neuleen päälle. Minä päätin tehdä ne kuitenkin neulomalla. Kirjoneuleen osuus on aika pieni, joten enköhän tästä selviä. Kivaa tässä on se, että kainaloihin asti liivi neulotaan yhtenä kappaleena. Tulee kerralla valmista, ei tarvitse neuloa kaikkia etu- ja takakappaleita erikseen. Kauhean nopeasti tämä ei edisty, sillä kuten aina, minulla on yhtä aikaa meneillään monta työtä.

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Huovutetut lapaset

Novitan Huopasesta neulotut ja pesukoneessa huovutetut lapaset. Kukkakoriste on leikattu huopatossutehtaan jämäpaloista, joita sain pussillisen tuliaisiksi. Nämä ovat todella lämpimät, pitävät hyvin tuultakin.

Koristelin hieman laukkuanikin.

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kevätkukkia


Ei paista aurinko, ainakaan täällä meillä mökillä. Minä kun viikolla kuvittelin, että täällä saan istua rauhassa auringonpaisteessa kaakaomuki kädessä. Mutta keväisiä ovat nämä käsityökoreihin virkkaamani kukat. Varsinkin tuo keltainen tuo mieleeni narsissit.

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Retromyssy

Lisää neuleita lapsille. Sukulaistyttö sai myssyn 7veljeksestä. Toiveena oli retrovärit ja lippa. Tästä tulee aivan mieleeni Sherlock Holmesin etsivälakki. Jotta myssy olisi vähän tyttömäisempi, laitoin siihen pari kukkanappia koristeeksi.

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Vauvan peitto



Virkkasin ystävien pikkuruiselle tytölle pienen peiton. Toiselle puolelle tuli fleece, jonka kiinnitin reunoista pykäpistoilla ja muutamalla pistolla myös peiton keskeltä. Pitkään mietin, kuinka nuo keskelle peittoa tulevat pistot tekisin siististi ja päädyin vain solmimaan langan ja jätin langanpäät reilusti näkyviin. Peitto on tehty Nallesta, jotta se olisi myös helppo ja huoleton pestä koneessa. Edellisen postauksen lapaset tulivat samaan pakettiin lämmittämään äidin käsiä vaunulenkeillä.