maanantai 30. maaliskuuta 2015

Väriä harmauteen

Bongasin Neulova Narttu -blogista niin kivat kämmekkäät, että päätinpä tehdä samalla tyylillä oman version. Maija-lankavarastostani löytyi sopivat värit, että ostoksillekaan ei tarvinnut lähteä. (Voi harmi...) Ei vaiskaan. Minulla on meneillään varastojen harvennusprojekti. Useampi jämälankatyö on parhaillaan puikoilla ja paikalliselle koululle lahjoitin pussillisen lankoja, joista arvelin, etten tule niitä koskaan käyttämään. Perjantain ruokaostoksillakin pystyin osoittamaan suunnatonta luonteenlujuutta kävelemällä kylmästi kutsuvanväristen 7veikka-alennuskerien ohitse. Olin ylpeä itsestäni.

Ja tässä on Peppe, Jussin velipoika, joka lähti kaverille synttärilahjaksi. Peppe on vähän pulskempi kuin Jussi, koska se on tehty Isoveljestä ja Jussi 7veljestä.

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Askartelin

Auringon haalistama servettiteline sai uuden ulkoasun. Tarvittiin vain mattamustaa kontaktimuovia, maalitussi ja maatuskatarra. Pitkään mietiskelin mitä tuohon kylkeen kirjoittaisin. Kun mitään napakkaa mietelausetta tms. ei tullut mieleen, päätin laittaa hyväksi havaitun vohvelitaikinan ohjeen. Siinä se on nopeasti käsillä tarpeen tullen. (Sunnuntaisin on mukavaa paistaa aamiaisvohvelit, jos ei ole kiire mihinkään.) Maustepurkitkin saivat uudet laput.

torstai 12. maaliskuuta 2015

Savihommia ja jotain ihan muuta


Joskus viime vuoden puolella purnasin epäonnistuneesta lasituksesta. Toinen kerta onnistui sitten paremmin eri taktiikalla. Tällaista mustaa havittelin ensimmäiselläkin kerralla. Epäonnistunutta lasitusta korjailin myös jälkikäteen uudella punaisella lasituksella ja tuli siitä nyt vähän parempi "verinen pikari".



Ja sitten sitä muuta asiaa eli puutarhaosioon: Ihana auringonpaiste toi kevätfiiliksen (vaikka meillä maisema on vielä aivan luminen) enkä malta olla hehkuttamatta kasvihuoneen uusia sisusteita, iloisenvärisiä yrttiruukkuja ja omenalaatikkohyllyä. Minä en varsinaisesti ole mikään viherpeukalo ja intohimoinen puutarhaihminen, mutta pieni kasvihuone on ollut jo monta vuotta. Siellä on mukava kasvattaa tomaatteja, kurkkuja ja yrttejä - vaihtelevalla menestyksellä. Niin, onhan siellä yksi viinirypälekin, joka teki viime kesänä niin paljon satoa, että sain tehtyä viinirypäle-omenamehua.

Tule jo kevät (kärpäsistä ei niin väliä)!