tiistai 31. joulukuuta 2013

"Mankeli"

Jouluaskarteluista kesäisempiin aiheisiin.

Joulupukki toi tällaisen "mankelin". En tiedä miksi sitä oikeasti kutsutaan, mutta siis paperileikkurin, jolla saa leikeltyä mitä hienompia kuvioita. Pakkohan sitä oli heti kokeilla. Perhosia leikkelin kirjastosta ostetun poistokirjan sivuista. Jos en aivan väärin muista idea tauluun on Katja Rinkisen Vintagen viemää -kirjasta.

Vuoden viimeinen päivä.
Onnekasta uutta vuotta 2014,
hyviä ideoita ja paljon vapaa-aikaa käsitöihin ja askarteluun!

perjantai 27. joulukuuta 2013

Pieniä joululahjoja

Tänä vuonna en ehtinyt tehdä itse montaakaan joululahjaa. Sukulaisille askartelin pieniä lahjapusseja, jotka sisälsivät sytykeruusuja, keramiikkaisen kiuasruusun ja koristellun tikkuaskin.

Minä sen sijaan sain aivan mahtavan joululahjan. Oikean askartelijan unelman, josta lisää myöhemmin...

maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulun tunnelmaa

Ei kauhean tunnelmalliselta näytä tämä maisema tällä hetkellä.
Mutta sehän ei haittaa.

 
Kuusi on koristeltu ja lahjat sen juurella. En muistanutkaan miten kivaa puuhaa lahjojen paketoiminen on. Ja muutenkin kaikki on valmista.

Yhden uuden joulupallonkin ehdin neuloa. Tarkkaan kun katsoo voi nähdä siinä lumiukon.

Tämän itsenäisyyspäivänä otetun kuvan myötä
Tunnelmallista joulua kaikille!

perjantai 20. joulukuuta 2013

Joulukoristeita

Tämän syksyn keramiikat hujahtivat ohi enkä saanut aikaiseksi oikein mitään järkevää. Jokunen joulukoriste sentään syntyi. Muuten kyllä ihmettelen, että mitä minä olen siellä koko syksyn oikein puuhastellut.

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Lämpösukat

Ensimmäiset lampaanvillasukat valmistuivat ja täytyy kyllä sanoa, että nämä ovat ihanat. Tykkään kovasti. Lankaa jäi vielä paljon. Seuraavaksi puikoille J:n mökkitossut.

perjantai 6. joulukuuta 2013

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Perussukat

Olen pitkään kaipaillut ihan mustia perusvillasukkia. (Mustat ne on, vaikka näyttävät enemmän harmailta kuvassa. Ja kuvassa ne näyttävät myös siltä kuin niitä olisi käytetty viimeiset 5 vuotta.) Lankakorista löytyi Regia Silk -sukkalankaa, joista ne sitten tikuttelin. 2,5 puikoilla saikin tikuttaa oikein olan takaa. Tämä oli sopivan yksinkertainen työ neulekahvilailtoihin, joissa parannamme samalla maailmaa ja ihmettelemme elämän kulkua.

Valokuvaus asettaa taas haasteita ja hidastaa bloggaustahtia, kun kaiken valoisan ajan päivästä on töissä.