lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kaktus

Olin ystäväni kanssa mökillä ja mökkeilyn teemana oli neulominen - kuinkas muutenkaan. Ystävän puikoilla oli baktus, minulla kaktus. Kaktuksen ohjeen olisi saanut Ravelryn kautta, mutta minäpä tein taaskin ihan omasta päästä. Ruukun "multa" on vanha pariton riisillä täytetty sukka, johon ompelin kaktukset kiinni. Tästä tuli kyllä aika hauska neulatyyny. Tykkään kovasti.

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Tuliainen

Kesäloman ensimmäinen päivä inspiroi vähän erilaiseen askarteluun.

Kun olin lapsi, pappa teki joskus tuohiroveita. Mietin mihin näitä sytykkeitä pakkaisin kavereille tuliaisiksi ja iski hiukan kunnianhimoinen ideanpoikanen. Tämä ei ole yhtä hieno kuin papan tekemä, mutta toivottavasti se pysyy koossa ainakin siihen asti kun saamme sen vietyä. Kuvissa se näyttää jopa paremmalta mitä todellisuudessa on. Pitää vielä varmuuden vuoksi sitoa siihen paperinarusta tai juuttinarusta koossapitävä rusetti. Se hyvä puoli tässä on, että kaikki on palavaa. Ei jää mitään kiusallisia koriste-esineitä nurkkiin pyörimään.

On muuten karmean kylmä. Sormet siellä paleli kun väkersin tuon kanssa.

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Rantakassi

Helleilmat loppui, ainakin täällä meillä päin, juuri kun rantakassi valmistui. Kassi on virkattu kaksinkertaisesta Hanko-langasta. Minkäänlaista ohjetta ei ollut, vaan tein omasta päästä näppituntumalla. Äiti ompeli vuoren ja siihen pienen taskun ja avaimille lenkin. Inspiraatio lähti jälleen kerran Sukkasillaan-blogin hienoista kasseista. Enempää laukkuja ei tällä erää ole valmisteilla. Seuraavalla kerralla jotain muuta.

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Virkattu kassi

Hyvin näyttää maastoutuvan luontoon tämä uusin kassini. Neliöt sain virkattua jo keväällä, mutta kassin kokoaminen jotenkin jäi. Nyt se on vihdoin valmis. Äiti avusti taas sen verran, että ompeli kassiin vuoren. Lanka on Novitan Puro batik. Ohjeen löysin Ravelry:sta .