tiistai 24. heinäkuuta 2012

Vessataidetta



Mökin huussin seinässä lentelee perhosia ja sudenkorentoja. Ja pitäähän siellä silloin jokunen kukkakin olla. Kukkalaatat olen tehnyt keramiikassa valmiisiin muotteihin.

Tykkään kovasti perhosista ja sudenkorennoista. Siis ihkaelävistäkin luonnossa. Sitruunaperhonen on kaikista kaunein. Mökin pihalla liihotteli jopa komea ritariperhonen pari viikkoa sitten. Sitä en ole usein nähnyt. Ystävän kanssa sudenkorentoa seuraillessamme pohdimme, mahtaakohan helikopterin keksijä saanut inspiraationsa sudenkorennosta.

Katselin Novitan uusia neulemalleja ja silmiin osui mm. hieno lyhythihainen jakku. Kelo on minulle ihan tuntematon lanka. Olen vain ihaillut sen värejä. Olisi mukava kuulla jos jollakin on kokemuksia Kelosta. Miten se kestää käytössä ja pesussa.

lauantai 21. heinäkuuta 2012

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Neulatyynyt


Välillä muutakin kuin neuleita tai virkkaustöitä. Äidin avustuksella askartelin tällaisia tyylikkäitä neulatyynyjä. Äiti hoiteli vaativat (siis minulle vaativat) ompelukonehommat ja minä tein loput. Oje löytyi kirjastosta lainatusta tilkkutyökirjasta, jonka tekijää, tai edes kirjan nimeä, en enää muista. Kankaantilkut kaivelin äidin varastoista. Ainakin yksi näistä menee lahjaksi käsitöitä ja ompelua harrastavalle ystävälleni. Toivottavasti ilahduttaa!

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Mummonneliö

Nyt niin muodikas mummonneliö on kyllä minunkin suosikkini. Olen keräillyt erilaisia mummonneliöohjeita. Vähän pienitöisempiä, jotka valmistuvat nopeasti. Minulla on katsottuna jo valmiiksi pussillinen lankojakin. Ensin pitäisi vain saada vanhempia neuleita valmiiksi.