maanantai 27. kesäkuuta 2011

Juhannuspuhteita




Juhannus vietettiin rauhallisesti luonnon helmassa. Hertta-pipon 2. painos valmistuu hyvää vauhtia ja kuten totesin, neulominen on todellakin paljon sutjakkaampaa kuin ensimmäistä tehdessä.

Kämmekkäisiin kulutin vanhoja Nalle-keriä, mutta eihän ne varastot näistä paljoakaan pienentyneet.

Sytykeruusut on todettu todella hyviksi ja mökillä niitä kuluu paljon. Materiaalia, munakennoja ja vanhoja kynttilänpätkiä, olen hamstrannut niin, etten tiedä mihin niitä säilöisin.

Ensi viikolla alkaa kesäloma ja käynnit täällä varmaankin harventuvat joksikin aikaa. Me lähdemme mökille ja se on niin korvessa, että nettikään ei toimi. Aurinkoa kesäpäiviinne!

torstai 23. kesäkuuta 2011

MOKA


Tämä lankakerä oli vielä eilen tällainen. Ihana Hertta-pipo. Minun tekemäni ei ollut ihana ja se muutti muotonsa hyvin äkkiä takaisin alkupisteeseen. Pipo oli sopiva lähinnä jättikurpitsalle. Harmittaa!


Mutta en vaivu masennukseen. Uusi Hertta on jo tulossa ja tällä kertaa toivottavasti oikean kokoinen. Neulomisenkin pitäisi olla nyt paljon helpompaa, kun harjoiteltua on tullut yhden jättipipon verran ja kuviot ovat tuttuja.

Joten haluan toivottaa kaikille Mukavaa juhannusta!

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Iloiset napit



Tuunailin vielä jokin aika sitten tekemääni huopalaukkua. Ensinnäkin laukun hihnat olivat mielestäni liian pitkät ja toiseksi laukku kaipasi vielä "jotakin". En tiennyt mitä, mutta löydettyäni nuo napit tiesin heti. Lyhensin siis hihnoja reilusti ja kiinnitin ne uudelleen nappien avulla. Kahta saman väristä nappia ei ollut, mutta hyvin tämä käy näinkin. Laukusta tuli paljon parempi.

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Pala historiaa


Äitini löysi säilöistään koulussa tekemäni käsityöpussin ja palautti minulle. Käyttöönhän se tuli, totta kai. Pussin syntyajat sijoittuvat kaukaiselle 80-luvulle. Värisilmä on ollut jo silloin kohdallaan. Nuo värit olisin voinut valita tänäänkin. Niin, tämän olen ommellut ihan itse ompelukoneella.

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Lankapurkki


Kuten aikaisemmin olen kertonut, säilön langanpätkiä lasipurkissa tietämättä sen tarkemmin mitä varten (paitsi että ne ovat kivan näköisiä). Nyt tuli todistettua, että purkilla on tarkoitus eikä se ole turhaan olemassa. Loppui nimittäin harmittavasti lanka kesken virkkauksen, juuri paria pylvästä liian aikaisin. Lankapurkki pelasti tilanteen. Sieltä löytyi sopiva pätkä kyseistä lankaa.

Ja kiitos jälleen kommenteista!

Työ keskeneräisten neuleiden parissa jatkuu...