maanantai 30. toukokuuta 2011

Makkarasukat




Trekking Hand Art Flamme -langasta valmistui sukat, joihin törmäsin Ravelry:ssa pyöriessäni. Aika hölmön näköiset ovat noin tyhjiltään, mutta jalassa näyttävät ihan hienoilta.

perjantai 27. toukokuuta 2011

Jämälankaprojekti



Opettelin uuden lappumallin. Ohje on jo aiemmin mainitsemastani Tove Fevang:n kirjasta Nyt virkkaamaan. Minusta kyllä tuntuu, että ohjeessa on virheitä tai sitten minä en vaan ymmärrä, mutta aivan selkeä se ei ollut. Paikoitellen piti pähkäillä aika paljonkin. Näitä teen sitä mukaa kun sopivia langanjämiä tulee. Katsotaan sitten mitä lapuista lopulta valmistuu - ja koska.

Viikonlopun jälkeen minulla on taas jo jotain valmistakin näytettävää. Aurinkoa viikonloppuun!

torstai 19. toukokuuta 2011

Silmukkamerkkejä


Tähän asti olen pärjännyt ilman silmukkamerkkejä, mutta nyt tuli se hetki ja neule, että niitä tarvitaan. Hakaneulat eivät ole kovinkaan käteviä silmukkamerkkeinä. Testasin. Kuusi merkkiä tarvitsin ja kuusi askartelin. Varmasti teen niitä jossain vaiheessa lisää, sillä niitä oli mukava suunnitella. Ja varsin käteviäkin ovat, helpottaa kummasti neulomista ohjekaavion mukaan ja silmukoiden laskemista.

maanantai 16. toukokuuta 2011

Tunnelmakuvia paremman puutteessa





Taas on niin monta rautaa (=puikkoa) tulessa, että valmiita töitä saa odotella jonkin aikaa. Jotta blogi ei muuttuisi ihan hiljaiseloksi, joitakin kuvia mökkiviikonlopulta.

Ja kaunis kiitos kommenteista!

maanantai 9. toukokuuta 2011

Lahja äidille



Äitienpäivälahjaksi tein tyynyn. Sain kyhättyä sen kokoon aivan omin voimin. Takapuoli on neulottu korinpohjaneuletta ja puoliskot yhdistin toisiinsa virkkaamalla. Aiemmin tekemiini mummonneliötyynyihin äiti on ommellut kankaiset taustat.

Kuva vääristää hieman värejä. Vaaleampi punainen ei ole oikeasti noin kirkas vaan enemmänkin fuksianpunainen. Muutenkin tuo kuva on huono. Luonnossa tyyny näyttää paljon paremmalta.



Äidin kanssa askaroimme pussukoita vanhoista kankaanpaloista. Minä suunnittelin ja leikkasin, äiti ompeli. Anoppi saikin äitienpäivälahjaksi pussukat, joista toista koristaa hänen itse virkkaama pitsikuvio. Pussukan ohje löytyy täältä.

maanantai 2. toukokuuta 2011

Paperisavea ja puuhelmiä




Keramiikka on taas tältä erää ohi. Aika meni niin nopeaan, että joitain ideoita jäi toteuttamatta. Ne jäävät nyt odottamaan syksyä. Tosin voihan olla, että silloin ne eivät enää tunnukaan hyviltä ideoilta. Uusimmasta tuttavauudesta, paperisavesta, tein koruja ja ikkunaperhosia. Paperisavi on aivan vitivalkoista, kevyttä ja siitä saa hyvin ohuita töitä, joista valo kuultaa kauniisti läpi.

Näpertelin myös puuhelmikorun, johon idean sain Mintun kästyöt -blogista. Ohje löytyy Pämpän puuhablogista. Näitä lisää!