maanantai 28. helmikuuta 2011

Ahneus...


...on ottanut taas vallan ja olen aloittanut jatkuvasti uusia töitä, joten valmista ei synny. Kolmet eri sukat on tekeillä ja neljänsien malli ja langat odottavat jo vuoroaan. Sekä laukku, hihattimet, huivi ja ja ja...

Yhtenä iltana viime viikolla väkersin rintaneulan. Olen menossa oopperaan ensimmäistä kertaa ikinä ja musta mekkoni kaipaa jotakin värikästä piristystä.

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Kissa ja sen kaveri


Harjoittelin kuvanveistoa. Se kuuluu kyllä samaan sarjaan kuin piirtäminen eli minulta puuttuu joku sellainen palikka, että käsistäni ei vain synny hienoja näköispatsaita. Mutta siitäkin huolimatta kissa ja heppa ovat mielestäni aika onnistuneita kaikessa yksinkertaisudessaan ja lapsellisuudessaan. Kooltaan ne ovat noin 10 cm korkeita.

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Pannu kuumana



Pannumyssy on valmis. En tiedä kuinka tarpeellinen se on. Ennemminkin minulla on aina ongelmana, että tee on liian kuumaa ja joudun odottelemaan sen jäähtymistä. Tykkään silti kovasti, se on hieno keittiön hyllyssä. Värit ovat ihanat.

Seuraavan käsityön pariin...

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Viikonlopun saldo


J, joka harjoittelee kolmannelle maratonilleen, pyysi juoksusäärystimiä. Normaalisti ne ovat näkymättömissä lahkeiden alla, joten ei ollut väliä millaiset säärystimet. Minä sain tehdä oman mieleni mukaan ja tällaiset niistä sitten tuli. Lanka on 7veljestä.


Talo & koti -lehden tämän vuoden ensimmäisessä numerossa oli kiva pannumyssyn ohje sateenkaari-langasta. Sitä pääsin aloittamaan eilen, mutta hermoja säästääkseni, huomenna on käytävä ostamassa sopivat pyöröpuikot. Ohjeessa neuvotaan käyttämään sukkapuikkoja, mutta puikolle tulee niin paljon silmukoita, että niitä tippuu jatkuvasti. Kun on saanut nostettua pudonneet takaisin, on puikon toisesta päästä pudonnut jo pari uutta.

tiistai 8. helmikuuta 2011

Vuosijuhla


Vuosi on vierähtänyt siitä kun päätin perustaa Iloisen vyyhdin ja julkaisin ensimmäisen postaukseni. Sitä ennen olin vuoden verran harkinnut blogin perustamista. Mietin kovasti onko minulla ensinnäkään aikaa, riittääkö jutunaiheita ja saanko aikaiseksi tekstiä, kun en ole varsinaisesti mikään "kynäniekka". Noh, muutaman ystäväni kannustamana perustin blogini ja mukavaa on ollut. Jo pelkästään omana käsityöpäiväkirjana tämä on ollut tekemisen arvoinen. Aika pian sitä unohtaa asioita ja taaksepäin selatessa muistuu taas mieleen mitä kaikkea onkaan tullut tehtyä. Mukavaa on ollut huomata, että muitakin kiinnostavat minun tekeleeni.

Maailma näyttää olevan pullollaan mita mielenkiintoisempia ja hienompia blogeja. Niitä on kiva seurata ja niistä saa paljon inspiraatiota ja uusia ideoita. Upeita valokuvia on kiva katsella ja seurata muiden projekteja. Kuten blogilistastani voi päätellä, käsitöiden lisäksi olen kiinnostunut todella paljon sisustamisesta.

Joten Iloinen vyyhti kiittää lukijoitaan ja jatkaa iloisin mielin eteenpäin.

maanantai 7. helmikuuta 2011

Sukkia vaan...



Ja jälleen valmistui sukat. Nämäkin ovat niitä mainitsemiani mökkisukkia. Lanka on norjalaisen Gjestalin Raggegarn. Aika karkeaa ja jäykkää. Jopa hiukan hankalaa neuloa. Katsotaan sitten minkälaiseksi menevät käytössä ja pesussa.

Tiistaiselta lankaostosreissulta mukaan lähti Novitan uusia Raita-lankoja ja Nalle Päivänkakkara-lankaa. Ihania, keväisiä värejä. Päivänkakkarasta on tulossa... joo-o, SUKAT.

tiistai 1. helmikuuta 2011

Tyyny


Olen taas jäänyt koukkuun neliöiden virkkaamiseen. Yksi tyyny on valmis ja lisää ruutuja on tekeillä. Tälläkin kertaa tarvitsin Äidin apua ompeluhommissa.

Taidanpa tunnustaa jo näin etukäteen, että aion mennä tänään lankaostoksille, vaikka mitään varsinaista tarvetta ei olekaan. Mielen virkistykseksi.

Ja vielä kiitokset kommenteista ja tervetuloa uudet lukijat!