torstai 27. tammikuuta 2011

Kevät mielessä


Tämä kaulaliina on kevättä varten. Ohjeen löysin KOTOLiving:stä. Lanka on Noron Silk Garden Lite. Jostain syystä tänä talvena olen ajatellut ja odottanut kevättä tavallista enemmän, vaikka talvikin on mukavaa aikaa, varsinkin nyt kun on paljon lunta. (Sähkökatkoja saisi olla vähemmän.) Tämän pyöräytän kaulaani sitten kun kevätaurinko paistaa ja tiet alkavat sulaa.

maanantai 24. tammikuuta 2011

Valinnan vaikeus




En siis osannut päättä kumman väriset varret teen lapasiin. Tein molemmat. Lanka on jälleen kerran 7veljestä. Yksi suosikkilangoistani.


Ulkona on harmaata, mutta niin hienoa.

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Pikku askartelua


Puuhelmiä ja kuminauhaa. En millään pystynyt kävelemään näiden ohi kaupassa.

maanantai 17. tammikuuta 2011

Yksin kotona


Hiihtolenkiltä ja hervottoman koiran hyökkäyksestä hengissä ja ehjin nahoin selvittyäni, vietin lauantai-iltaa näissä merkeissä. J:llä oli omia menojaan. Minä sain vallata koko talon itselleni ja olla kuin ellun kanat. Välillä on todella mukavaa olla yksin kotona.


Ja valmistakin syntyi. Liivi, joka oli jo siinä rajoilla muuttumassa ikuisuusprojektiksi. Lanka on BC Garn Lucca, jota neuloin kahta väriä yhtä aikaa ja neule on helmijoustinta. Välillä meinasi epäilys iskeä ja usko loppua, mahtaakohan tästä tulla ollenkaan hyvä. Hartioista liivi olisi saanut olla hiukan kapeampi, mutta ihan käyttökelpoinen näinkin. Kuvassa helma näyttää reunoista eripituisilta, mutta syy on mallissa (eli minussa), liivi on jotenkin vinossa päälläni.

maanantai 10. tammikuuta 2011

Lisää sukkia



J sai myös uudet mökkisukat. Varret on 7veljestä ja terä ikivanhaa Saku-sukkalankaa. Kuvakulmasta johtuen sukkien mittasuhteet näyttävät aika oudoilta. Varret eivät ole oikeasti noin pienet.

Sukkia on kiva tehdä. Mukavin osuus on suunnittelu ja etenkin lankojen valinta. Ja ne valmistuvat nopeasti.

Lisää sukkia on tulossa. Ja bamburättejä.
Taustalla näkyy työmaaradio, jonka olin päättänyt hävittää, kun remontti valmistuu. En raaskikaan. On se niin retro.

maanantai 3. tammikuuta 2011

Uusi vuosi



Uudet neuleet. Joululomalla oli ruhtinaallisesti aikaa käsitöille. Kerrankin sain tikuttaa niin kauan, että alkoi välillä jopa kyllästyttää. Sain valmiiksi ponchon, jonka langat olivat aivan heräteostos lankakaupan neulekahvilassa. Alunperin tarkoituksena oli tehdä säärystimet, mutta sainkin paremman idean ja seuraavana päivänä oli käytävä ostamassa lisää tätä ihanan väristä ja ihanan pehmeää Katia Aztecaa. Tuli sitten ostettua sen verran paljon, että saan varmaankin vielä ne säärystimetkin. Olen tosi tyytyväinen tähän ponchoon. Muutaman uudenkin työn ehdin aloittaa.


Vietimme lomalla paljon aikaa myös mökillä. Minulla on siellä ihan eri käsityöt kuin kotona. Villasukat ovat mökillä kovin tarpeellisia näin talvella, joten niitä tehtailen. Ensimmäiset valmistuivat itselleni 7veljeksestä. Toiset ovat tulossa jo hyvää vauhtia.

Toivotan kaikille mukavia asioita uudelle vuodelle!