perjantai 28. toukokuuta 2010

pikkusukat ja ISOTSUKAT


pikkusukat ovat neulottu Araucanian Ranco Multy -langasta ja ovat kokoa 1-vuotias. Minulla ei ole kyllä aavistustakaan, minkä kokoinen jalka on 1-vuotiaalla. Tein summamutikassa. ISOTSUKAT ovat 7 veljeksestä ja jämälangoista ja kokoa 48. Toiset sukat saa ystäväni pikkuinen poika ja toiset appiukkoni. Ei varmaankaan tarvitse kertoa kumpi mitkäkin sukat saa.

Ensi viikolla alkaa loma! Bloggaustahti varmaaankin hiukan harventuu hetkeksi, mutta pysyttelen linjoilla kuitenkin. Lämmintä ja aurinkoista kesää! (Juuri nyt ei siltä kyllä näytä.)

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Mummonneliöt, osa 2


Tällainen tyynynpäällinen tuli Debbie Bliss -langoista tekemistäni mummonneliöistä. Taas on turvauduttava äidin apuun, että tästä saadaan valmis tyyny. (Kuva on aika synkkä. Kuvauspäivä oli todella pimeä ja vettä satoi taivaan täydeltä.)

maanantai 24. toukokuuta 2010

Vanha ja arvokas


Sain anopilta hänen tätinsä aikoinaan kirjoman tyynynpäälliskankaan. Kukaan ei ollut raaskinut tehdä tyynyä valmiiksi, saatikka ottaa käyttöön. Käväisin kankaan kanssa äidin luona ja vihdoinkin se pääsee esille. Tyyny on mielestäni todella kaunis ja taitavasti kirjottu. Vaikka siinä ei ole minun kädenjälkeäni yhtään, halusin tuoda sen täällä näytille. Tämän tyynyn päällä ei löhoillä eikä oteta päiväunia.

tiistai 18. toukokuuta 2010

Valoa pimeyteen



Tämän keramiikkatalven suuritöisin projekti oli tämä lamppu. Se on sähkötöitä lukuun ottamatta itse tehty. Jalan tein keramiikkatunneilla. Varjostimen tekoon meillä oli ihan oma kurssinsa. Teimme paperin itse jonkinlaisesta lumppumassasta ja kokosimme siitä varjostimen kehikon ympärille. Kuvissa ei ehkä ihan näy, mutta paperi on väriltään aavistuksen vaaleanpunainen. Ja nuo pienet helmikoristeethan olen täällä jo kertaalleen maininnutkin.

perjantai 14. toukokuuta 2010

Valmista tuli



Villatakki Novitan Tempo-langasta. Ohje löytyy Tekstiiliteollisuuden sivuilta. Tein koon 42 mittojen mukaan ja lisäsin vielä pituuteen joitakin kerroksia lisää. Onneksi, sillä villatakki olisi ollut muuten liian pieni minun pitkään varteeni. Oikeastaan pakko tunnustaa. Neuloin takin helmaan vielä sen valmistuttuakin noin 5 cm lisää. Se tuntui edelleen hiukan lyhyeltä. Nostin helmasta silmukat ja jatkoin takkia alaspäin. Aika hyvin saumakohta peittyy. Yläkuvasta sen näkee, jos tarkkaan katsoo. Minua se ei haittaa. Parempi, että takki on sopivan mittainen ja sitä tulee käytettyä.

Lankaa jäi runsaasti. Voisin tehdä syksyksi villatakin seuraksi pipon - tai kaksikin.

keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Lautaset




Harjoittelin lautasen dreijaamista. Kaksi lautasen näköistä kapistusta syntyi ja omasta mielestä ei ollenkaan huonoja ensimmäisiksi yritelmiksi. Ylimmäisessä kuvassa lautanen vielä dreijalla. Lasituksesta tuli aika villi, mutta olen siihenkin tyytyväinen. Ei tule ihan heti samanlaisia vastaan. Tästä aion jatkaa syksyllä.

perjantai 7. toukokuuta 2010

Paris



Ruosteenoranssit Dropsin Paris-langat saapuivat. Ihana väri! Nurgake-neuleessa on monta uutta ja ihmeellistä haastetta minulle. Menee varmastikin aika kauan, että se valmistuu.

Minulle on tullut neulontavamma. Peukalon iho on aivan rikki. Mutta en anna sen häiritä. Rasvaa ja laastaria ja työt jatkukoon.

tiistai 4. toukokuuta 2010

Bambu



Novitan Bambu-langasta on tullut tehtyä paljon tiskirättejä. Näitäkin ovat sukulaiset ja ystävät saaneet lahjaksi. Ja olenpa saanut lisätilauksiakin tyytyväisiltä käyttäjiltä. Rätit todella ovat käytössä hyviä. Kenen lienee alkuperäinen idea. Itse sain vinkin jostakin käsityöblogista.