tiistai 30. maaliskuuta 2010

Pääsiäistä odotellessa


Timjami ja oregano ovat itäneet omatekoisissa yrttiruukuissa. Kyllä se oreganokin siellä on. Se ei vaan vielä ylety ruukun reunojen yli.


Viikonlopun kauppareissulla tuli vastaan tämä ihanainen Saara Designin säilytyspurkki. Juuri sopiva askartelutarvikkeille.

Minä lähden pienelle pääsiäislomalle. Ja ihanaa, lomalla on myös runsaasti aikaa tehdä käsitöitä. En malta odottaa. Joten näihin kuviin ja tunnelmiin:
Hyvää pääsiäistä kaikille!

maanantai 29. maaliskuuta 2010

Lapaset

Isälle tekemäni huopalapaset ennen ja jälkeen huovutuksen. Lanka on Novita Huopanen. (Tulipas huonot kuvat. Pahoittelen!)


tiistai 23. maaliskuuta 2010

Yllätys ja torkkupeitto

Menin eilen ostamaan puikkoja ja kappas vaan, kaipaamaani keltaista Tempoa koreili hyllyssä useampi kerä. Missä ne olivat viime viikolla, kun varta vasten kävin niitä tässäkin samaisessa liikkeessä etsimässä? Pakkohan minun oli sitä ostaa, joten nyt on villatakkilankaa aivan liikaa. Kaksivärinen siitä joka tapauksessa tulee, mutta eipähän tarvitse pihistellä keltaisen langan kanssa.



Yksi ikuisuusprojektini on tämä torkkupeitto mummonneliöistä. Noin puolet siitä on valmiina. Mutta eipä ole vielä valmis kesämökkikään, jonne tätä teen. Lanka on Seitsemän veljestä.

Kävijälaskuri näyttää tasan 200 vierailua blogissani. Kaikki ei voi millään olla omia käyntejäni. Hienoa!

maanantai 22. maaliskuuta 2010

Miksi!


Miksi miksi miksi en ostanut tätä Novitan keltaista Tempo-lankaa silloin, kun sitä oli vielä saatavilla?? No siksi, että ajattelin kerrankin kuunnella järjen ääntä ja jättää ostamatta, kun minulla ei ollut mielessä sille mitään sopivaa käyttötarkoitusta ja en siis tiennyt paljonko sitä olisi pitänyt edes ostaa. No, nyt kun sain ystävältäni villatakin ohjeen, johon tämä olisi juuri sopivaa lankaa, sitä ei tietenkään saa enää mistään juuri tätä keltaista väriä. Niin monta kertaa kun sitä kaupassa hypistelin ja ihailin ja jopa alennusmyynnissä. Yhden vaivaisen kerän onnistuin sitä suuren työn jälkeen löytämään, joten loppu villatakista on tehtävä seuraavaksi parhaalla värillä.

Muistan kyllä lupaukseni rajoittaa lankaostoja, mutta kerta kiellon päälle...

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Opiksi ja ojennukseksi



Sain hiljakkoin lahjaksi tämän kirjan, Paula Hammerskog, Eva Wincent, Rikard Westman: Neulo ja nauti! Hyödyllinen kirja, minulle on ollut paljon iloa. Siinä on huomioitu kaikki, aivan aloittelijat, keskivertoneulojat (joihin itseni luen) ja edistyneemmät. Kirja alkaa neulomisen alkeista ja löytyy sieltä pieni virkkauskoulukin. Lankoja ja tarvikkeita käydään läpi, neuleohjeiden lukemista ja omien neulemallien suunnittelua. On myös mallineuleita edistyneille sekä jokunen neuleohje.

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Mummonneliöitä


Debbie Bliss alkaa muotoutua mummonneliöiksi. Ei niitä enää montaa tarvitse tehdäkään, että saan koottua niistä tyynynpäällisen. Niin kauniita kuin nämä ovatkin, on niissä yksi iso vika. Aivan tuhottomasti langanpäitä pääteltävänä. Se vasta on TYLSÄÄ puuhaa.

Minulla on toinenkin, hiukan suuritöisempi projekti meneillään näistä neliöistä, mutta siitä lisää myöhemmin.


J sai myös piponsa. Se on melkein silmukalleen samanlainen kuin aiemmin tekemäni pipo äidille.

Johtuisiko tästä keväisestä ja aurinkoisesta säästä, että käsityöinnostukseni alkaa muistuttaa jo jonkinlaista maniaa. Haluaisin vain neuloa ja virkata kaiken vapaa-aikani. Lauantai-iltana ja -yönä istuin yksin nojatuolissani (J oli mennyt jo aikoja sitten nukkumaan) ja neuloin niin, että savu nousu puikoista ja päästäni. Enkä malttanut tehdä vain yhtä työtä, vaan aloitin kaksi uutta.

keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Lankahankintoja



Maanantain lankaostokset: Nalle Kukkaketo, väri on ruusu ja Debbie Bliss Cashmerino dk.

Olen asettanut itseni jo ajat sitten langanostokieltoon. Vanhoja varastoja pitää ensin tyhjentää. Se ei vaan oikein pidä. Toinen sääntöni oli joskus, että teen vain yhtä työtä kerrallaan. Ennen en saanut aloittaa uutta ennen kuin edellinen oli valmis. Ihan hyviä periaatteita - periaatteessa. Käytännössä eivät toimi. Nytkin on meneillään neljä keskeneräistä työtä. Lankahankintoja on oikeasti ruvettava nyt hillitsemään, muuten niitä pursuaa kohta ovista ja ikkunoista ja J menettää hermonsa.

tiistai 9. maaliskuuta 2010

Tuottoisa viikonloppu

Valmistui:
Sukat Araucanian Ranco Multy -langasta

Pipo Novitan Florica-langasta

Ja Virkattu lintu -blogin innoittamana ja ohjeistamana rannekoru Novitan Virkkauslangasta.

Rannekorua virkkasin lauantai-iltana enkä malttanut mennä nukkumaan ennen kuin se oli valmis. Koristeeksi kiinnitin vielä pieniä lasihelmiä, kun sellaisia sattuu varastoissa olemaan.
Pipo saisi olla alareunasta ehkä aavistuksen kireämpi, mutta eipähän mene "kampaus" lyttyyn.
Nämä kaikki tulivat tällä kertaa itselleni.

Eilen hojaannuin taas lankaostoksille. Raportoin löytöni pikimmiten.

torstai 4. maaliskuuta 2010

Keramiikkaa





Kerran viikossa käyn kansalaisopiston keramiikkaryhmässä. Meitä on mukava joukkio erilaisia ja eri ikäisiä harrastajia. Saven kanssa puuhastelu on rentouttavaa ja siellä kyllä unohtuvat kaikki muut asiat. Kuvissa joitain aikaansaannoksiani. Helmiä ja nappeja on mukava tehdä, mutta niiden lasittaminen on kovin työlästä. Teepussialustoja ja mortteleita olen tehnyt paljon ja ystävät ja sukulaiset ovat saaneet niitä lahjaksi. Alimmaisen kuvan kulhot, kuten myös morttelit, olen dreijannut. Dreijaaminen näyttää niin helpolta, mutta todellisuudessa se ei ole sitä. Lopputulos on aina pieni arvoitus.

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Pipo



Äidin päätä lämmittää nyt Novitan Pop plus -langasta neulottu pipo. Mallina tässä on Iso-Heikkilä. Äiti tuskin olisi suostunut kuvaan.

Lisää päänlämmittimiä on tulossa. J haluaa myös tällaisen ja tällä hetkellä puikoilla on pipontekele itselleni.