perjantai 26. helmikuuta 2010

Huiveja



Nämä huivit valmistuivat jo joulun aikaan. Ylempi kaulaliina on neulottu helmineuleella Novitan Puro-langasta. Väri on kanervikko. Kauniita värejä näissä Puroissa ja valinta olikin vaikea.

Alempi huivi on virkattu Novitan Karuselli-langasta. Virkkausohjeen kanssa meni kyllä jokunen tovi ennen kuin osasin sitä lukea ja työn jälki alkoi näyttää siltä miltä pitää. Minulla on välillä suuria vaikeuksia ohjeiden ymmärtämisessä. Sen verran vähän on tullut niitä luettua. Mutta onneksi on ystävä, jolta saa vaikka puhelinneuvontaa, jos hän ei satu olemaan lähistöllä. Joskus on auttanut pelkästään yön yli nukkuminenkin. Aamulla kaikki onkin ollut aivan selvää.

keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Läksiäislahja


Todella hyvän työkaverini ja minun pitkä yhteinen työura tuli eilen tiensä päähän. Surullista! Onneksi kuitenkin vain työt yhdessä päättyivät, ystävyys jää. Läksiäislahjaksi neuloin hänelle kämmekkäät (tai miksi näitä kutsutaan?). Lanka on Nallea. Lahja sisälsi kyllä muutakin, mutta tämä oli se itse tehty osuus.

maanantai 22. helmikuuta 2010

Imelät lapaset



Viikonloppuna valmistui Novitan Huopanen -langasta nämä lapaset. Tein langan vyötteessä olevan ohjeen mukaan. Ennen huovutusta ne olivat huvittavan suuret ja kun ne sitten pesukoneesta kaivoin, näyttivät ne onnettomilta rääpäleiltä. Pienen muotoilun jälkeen niistä tulikin vallan sopivat. Vaikka väri on aika imelä, pidän niistä silti. Ja todella lämpimätkin ne ovat.


Pari kerää Novitan Tico tico -lankaa löysin taas ostoskoristani. Pitkävartiset sukat olisi suunnitteilla.

torstai 18. helmikuuta 2010

Irlantilaisvillapaita



Olin ystäväni kanssa Irlannissa noin kymmenen vuotta sitten. Ihastuin siellä kovasti upeisiin villapaitoihin, mutta en raaskinut ostaa sellaista. Päätin kutoa itse. Ryhdyin tuumasta toimeen ilman minkäänlaista ohjetta, omasta päästä soveltaen ja koska aikaisempaa kokemusta villapaidan neulomisesta ei juurikaan ollut, arvata saattaa, että pieleenhän se meni. Paidasta tuli aivan liian suuri. Se suorastaan lepatti päälläni. Pari kertaa sitä urheasti pidin, mutta koska se ei oikein edes mahtunut minkään takin alle, jäi se lopulta lojumaan käyttämättömänä kaapin perille.

Viime talvena kaivoin paidan taas esiin, purin ja neuloin uudelleen kaikki kappaleet paitsi etukappaleen. Vahingosta viisastuneena sovelsin lehdestä löytämääni samantyylisen villapaidan ohjetta. Nyt irlantilaispaitani on sopiva ja sitä voi käyttää. Tähän asti suuritöisin tekeleeni se on, joten se ansaitsee varmaankin tulla esitellyksi täällä. Lankana on Novitan 7 veljestä.

tiistai 16. helmikuuta 2010

J:n uudet sukat


J, meidän kahden hengen talouden toinen osakas ja aviomieheni, sai 7 veljeksestä ja jämälangoista neulotut villasukat.

perjantai 12. helmikuuta 2010

Alku



Kävin lankaostoksilla. Alennuslaarista jäi lankaa matkaan -taas kerran- enemmän kuin oli alunperin tarkoitus. Niin kauniita värejä, että en voinut vastustaa. Ideoita pursuaa. Tästä on hyvä aloittaa.